Het kan nu alleen maar beter worden

Het kan nu alleen maar beter worden

Als we alle negatieve punten van dit jaar op een rijtje zouden zetten krijgen we een lijst die oneindig is. Maar toch zijn er naast alle negatieve gevolgen van deze pandemie ook een hoop mooie dingen voortgevloeid uit deze tijd van crisis. Zo zijn we met zijn allen gaan nadenken over zaken die de afgelopen decennia teveel naar de achtergrond zijn verdreven.
Gezondheid staat weer op nummer één, we geven onze mentale gezondheid meer aandacht en we hebben de kans gekregen om met zijn allen weer terug te gaan naar de kern. Waar worden we nou echt blij van? Wat maakt ons vrolijk, wanneer we alle prikkels van activiteiten en evenementen niet meer ervaren? Welke muziek durft ons weer te laten hopen op betere tijden en welke oude hobby hebben we opgepakt omdat we hier eindelijk weer tijd voor hebben?

Voor mij is 2020 het jaar geweest van persoonlijke groei en ontwikkeling. Wat ik daarvoor moest doen bleek al die tijd heel simpel te zijn: Heel eventjes stil staan. En stilstaan is iets waar we dit jaar allemaal aan moesten geloven. Dat kwam mij stiekem best goed uit, want zo kon ik eindelijk mijn welverdiende rust nemen zonder me constant zorgen te maken over dat alles aan me voorbij zou gaan en ik mijn glorie jaren aan het verdoen was. Mijn hele leven was ik aan het rennen en overleven. Voor stilstaan was ik doodsbang, want wat stond er aan de andere kant op me te wachten? Dit was het leven dat ik nou eenmaal kende en ik was er gewend aan geraakt.

Comfortabel was het niet, maar ik wist precies wat ik kon verwachten. Gelukkig was ik ook niet, maar ik kende simpelweg geen andere manier van leven. Het leek alsof ik telkens in dezelfde patronen verwikkeld raakte. Soms ging het een tijdje goed, maar het duurde vaak niet lang of ik zat weer in een toxische relatie, of het nou persoonlijk of zakelijk was. In die relaties raakte ik de controle over mijn leven volledig kwijt, waarop ik op geen enkel punt nog goed voor mezelf zorgde. Tot ik uiteindelijk in 2019 het plafond bereikte en wist dat ik niet langer door wilde gaan met mijn leven zoals ik het toen kende.

Ik ben precies waar ik zou moeten zijn

Stiekem heb ik altijd gehoopt en geweten dat er veel mooiere en grootse dingen voor mij in het verschiet lagen. Ik wist alleen niet zo goed hoe ik daar moest komen en welk pad ik daar precies voor moest bewandelen. In dit jaar kreeg ik uitsluitsel en kwam ik tot de realisatie dat het pad dat ik tot nu toe bewandeld heb, precies het pad is geweest dat ik moest bewandelen. Alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt, hoe kut, naar en oneerlijk het soms ook is geweest, heeft mij gebracht tot het punt waar ik nu ben en het punt waar ik uiteindelijk hoor te zijn. Nu realiseer ik me bijna elke dag dat ik al één heel leven heb overwonnen en dat me nog een prachtig tweede leven te wachten staat. Een nieuw begin.

Dat is ook waarom ik nu met opgeheven hoofd terug kan kijken op mijn verleden en hier open over kan zijn. Het heeft me namelijk gemaakt tot de persoon wie ik nu ben en daar ben ik verdomde trots op. Ik ben ervaringsdeskundige op alle vlakken waar je het niet wilt zijn, maar in plaats van slachtoffer te zijn, heb ik hier mijn kracht van weten te maken. Al die ervaring die ik heb opgedaan kan ik nu gebruiken om anderen te helpen. Al is het om iemand eens per dag het gevoel te geven dat je er toe doet, ondanks je dagelijkse struggles. Of om te laten weten dat je echt niet de enige bent die het moeilijk vindt om elke dag uit bed te komen en er weer wat van te moeten maken. Sinds ik volledig transparant ben, openen er deuren op plekken waar je niet eens wist dat er een deur zat. Dit afgelopen jaar heb ik de mooiste gesprekken gevoerd en eveneens banden opgebouwd en versterkt. Alles wat ik ooit heb gewild en waar ik voor gevochten heb wordt nu als een magneet naar me toe getrokken. 

The law of attraction

Zo nam een oude manager een aantal maanden geleden contact met me op en vanaf moment één ben ik eerlijk geweest over het feit dat ik net uit een burn-out aan het klauteren ben. Die eerlijkheid en heldere communicatie heeft ervoor gezorgd dat we vanaf januari een mooie samenwerking in het verschiet hebben, waar beide partijen zorgeloos in kunnen stappen en waar alleen maar goede dingen uit kunnen komen. En op romantisch vlak heb ik eindelijk de kans gekregen om al mijn vertrouwen volledig uit handen te geven. Vanaf het eerste moment was het voor beide al duidelijk dat we elkaar zouden aanvullen en naar een hoger plan kunnen tillen. En het is trouwens echt waar wat ze zeggen.. Zoiets komt alleen op je pad als je niet langer naarstig op zoek bent.

Ik heb eindelijk een helder toekomstbeeld en ik weet als geen ander waar zowel mijn passie als kracht ligt. Ondertussen ontvang ik alles met open armen, want dit is wat ik verdien, dit is wat mij toebehoort. Dat is misschien wel het mooiste cadeautje van dit jaar; eindelijk durf ik erop te vertrouwen dat alles goedkomt. 

Het geloof dat ik het verdien om gelukkig te zijn en succesvol te zijn op alle vlakken heeft mijn leven en hoe ik er doorheen dans volledig omgegooid. 2020 was dan ook het jaar waarin ik mijn eigenwaarde ben gaan inzien en anderen heb gestimuleerd hetzelfde te doen. Niet enkel door mijn omgeving mee te nemen in mijn helingsproces, maar door het letterlijk te delen met de wereld en geen blad voor de mond te nemen. Hoewel ik door het delen van mijn verhaal stiekem al hoopte op een grotere beweging, ging ik er vanuit dat ik dit proces solo zou doorleven en deed ik het voornamelijk omdat ik geloofde dat ik mijn leven en eigenwaarde hierdoor naar een hoger level zou tillen.

Het belang werd nog veel groter toen de berichten van lof en herkenning binnen stroomden. Ik ben natuurlijk altijd al behoorlijk zichtbaar geweest ‘online’ en naast mijn luchtig en kleurrijke kijk op het leven bleek ik ook een andere kant te hebben. Ik ben echt dankbaar dat anderen daar steun uit kunnen halen en ik hoop dat mijn indruk van 2020 wederom een verademing mag zijn om te lezen. 

Het kan nu alleen nog maar beter worden

Hoewel dit jaar nu bijna zijn einde nadert, zal ik een heleboel dingen meenemen naar 2021 en ik hoop wij allemaal. Waaronder vertrouwen, hoop en dankbaarheid. Het vertrouwen dat we onze maatschappij vanaf nu anders zullen inrichten en inzien wat écht belangrijk voor ons is. De hoop dat we kritische gesprekken blijven voeren, we antwoord krijgen op onze vragen en dat de wereld daardoor een betere plek zal worden. En dankbaar dat we een kans krijgen om het nu echt anders te gaan doen. Het kan nu alleen nog maar beter worden.


Meer zelfontwikkeling en positiviteit? Volg @busyselfhealingbrb op Instagram.